Ολοκληρωμένο Σύστημα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

Logo

phone (+30) 693 2767055

Επικοινωνία - Humanology Center

Ποιοί Είμαστε

Humanology Center

Μιχαήλ Καρπαθίου

Ποιοί Είμαστε

Ο Μιχαήλ Καρπαθίου γεννήθηκε στο κοσμοπολίτικο νησί της Ροδου, και ανατράφηκε σε ένα περιβάλλον όπου το μέτρο των πάντων ήταν ο άνθρωπος, από αστούς Ρόδιους γονείς, με αγάπη για τις τέχνες, την επιστήμη, τη φιλοσοφία, την ποίηση, και τα κοινωνικά δρώμενα, σε ένα σπίτι με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική άποψη. Όλο αυτό κράμα ερεθισμάτων είχε σαν φυσικό επόμενο να επηρεάσει και την κόσμο- αντίληψη του, και σαν επέκταση αυτού την άποψη του για την προσωπική ανάπτυξη και την ψυχοθεραπεία.

Παρά την εκπαίδευση του στα Ξενοδοχειακά και στο Marketing από μικρή ηλικία τον κέρδισε η αρωγή στον άνθρωπο.

Ασχολιέται συστηματικά με διάφορες προσεγγίσεις αυτογνωσίας από το 1992, και έχει εργαστεί πάνω στον τομέα αυτό σε Ελλάδα, Ινδία και Κωνσταντινούπολη. Είναι ιδρυτής του κέντρου ψυχικής υγείας Humanology και εμπνευστής εκπαίδευσης Transpersonal-Synthetic-Mentoring, συγγραφέας – ειδικευμένος στην Συμβουλευτική Ψυχικής υγείας στην Σωματική Ψυχοθεραπεία από το Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης Χαρακτήρα (Ε.Ι.Ν.Α.)
Έχει ολοκληρώσει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο την εκπαίδευση πάνω στην Διάγνωση και θεραπεία ψυχικών διαταραχών με εφαρμογή της Νευροεπιστήμης με Σωματική Ψυχοθεραπεία και Μουσικοθεραπεία, καθώς και στη Διαχείριση κρίσεων στον γάμο και του διαζυγίου. Εργάζεται συνθετικά με κεντρικό άξονα τη Σωματική Ψυχοθεραπεία, ειδικά εκπαιδευμένος στην άσκηση N.L.P.& Life Coaching,στο Mentoring Οργανισμών και ανθρώπινου δυναμικού C.A.R.S στο E.F.T και στο E.M.D.R - NATURAL FLOW από τον David Grand,PH.D.Παράλληλα, εξειδικεύεται, στη Βιοθεραπεία, στη Βιο-ενεργειακή ύπνωση και στο Shiatsu, απόφοιτος του Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών Kirlian ( Δρ. Ιατρικής Εμμανουήλ Μπριλάκης) καθώς και στη Θεραπεία Gestalt, Gestalt Institute of San Francisco.Έχει εκπαιδευτεί ως σύμβουλος ζευγαριών με το Διαγενεαλογικό από την Phyllis Jenkins Πρόεδρο του Redecision Therapy Association Worldwide (RTA) και Πρόεδρο του Northern California Group Psychotherapy Society(NCGPS). Επίσης έχει εκπαιδευτεί στο Ψυχογενετικό Σύστημα από την Anne Teachworth, MA. CGC, FAPA, CPC Gestalt της Νέας Ορλεάνης / Νέας Υόρκης το 1977. Είναι σύμβουλος και εκπαιδευτής θεραπευτών στη Σεξουαλική Αλχημεία και Reiki Master. Έχει εκπαιδευτεί στην θεραπεία τραύματος με Σωματική ψυχοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης Χαρακτήρα (Ε.Ι.Ν.Α.)
Επίσης έχει εκπαιδευτεί Φαινομενολογική σκέψη της Συστημικής Αναπαράστασης κατά Bert Hellinger, για ομάδες και για ατομικές συνεδρίες. Όπως και στην Κινεζική παραδοσιακή Ιατρική και τη Θεραπευτική Διατροφολογια στο Beijihg Mebo TCM Training Center 100700 P.R China, και στο Ταοϊστικο σύστημα Orthodox Acupuncture System Master Tung.

Παράλληλα, είναι εκπαιδευμένος στην Γνωστική Ομοιοπαθητική, και σε αρχαία και νέα ενεργειακά συστήματα αυτογνωσίας και θεραπείας από διαφορετικές κουλτούρες, και από διακεκριμένους δασκάλους συνεχιστές των αρχαίων παραδόσεων, που είχε την τύχη να γνωρίσει προσωπικά, βιώνοντας έτσι από πρώτο χέρι τις μυστικές πνευματικές διδασκαλίες, πάνω στη Γιόγκα, Ταοϊσμό ,Ζεν, Ταντρισμό, Σαμανισμό. Μετεκπαιδεύεται ως επόπτης στη Συμβουλευτική -Σωματική Ψυχοθεραπεία- Νευροφυτοθεραπεία: Genovino Ferri(S.I.A.R).

Εργάζεται με επιχειρηματικούς οργανισμούς για επίτευξη στόχων και την αρμονική λειτουργιά του ανθρώπινου δυναμικού . Οργανώνει επιπλέον τις καινοτόμες ομάδες αυτογνωσίας για παιδιά« Παιχνίδια Αυτογνωσίας» παντρεύοντας την ανατολή με την δύση, το νου, το σώμα, το συναίσθημα το παιχνίδι και την πνευματικότητα μέσα από μια ολιστική προσέγγιση.

Έχει γράψει τα βιβλία: «Σεξουαλική Αλχημεία εκδόσεις Αλφάβητο Ζωής », «Η επιλογή του ερωτικού συντρόφου εκδόσεις Αλφάβητο Ζωής», «Ονειρική επίγνωση εκδόσεις Αλφάβητο Ζωής», «Θεραπεία ζεύγους εκδόσεις Αλφάβητο Ζωής», «Διαλογισμός – μικρές τομές σε ένα μεγάλο ζήτημα εκδόσεις Αλφάβητο Ζωής», «Ο δρόμος του ανώτερου άνδρα εκδόσεις Αλφάβητο Ζωής», «Το μυστικό της επιτυχίας, ακουστικό βιβλίο Αυτό έκδοση », «Γάμος ή χαμός Εκδόσεις I Write.gr, Η Ανατομία της Ανθρώπινης Ψυχής Υπό έκδοση, Η Τέχνη της Ευμάρειας και του Πλούτου Υπό έκδοση, Σεξουαλική Αναδημιουργία Υπό έκδοση ».Η άποψη μου για την αρωγή.

Ο άνθρωπος είναι ένα περίπλοκο και πολυδιάστατο ον και αυτό δικαιολογεί την δημιουργία εκατοντάδων διαφορετικών προσεγγίσεων στην ιστορία της ανθρωπότητας με σκοπό να βοηθήσουν την εξέλιξη του ατόμου. Τόσο νέες, όσο και αρχαίες, τόσο δυτικής όσο και ανατολικής προσέγγισης, νοητικής και ενεργειακής φύσης: η κάθε μία έχει την αξία της. Υπάρχουν τόσοι δρόμοι όσοι και άνθρωποι, μα και ακόμα παραπέρα, διότι η προσέγγιση της αρωγής αλλάζει από τόπο σε τόπο και από χρόνο σε χρόνο. Έτσι λοιπόν αυτό που θεωρώ ορθή προσέγγιση στο πεδίο της προσωπικής ανάπτυξης, είναι η ανταπόκριση σε αυτό που συμβαίνει την κάθε στιγμή.Με χαρακτηρίζει και με διαφοροποιεί η συνθετική αντίληψη, καθώς παντρεύω διαφορετικά συστήματα, από την ανατολή και την δύση, το παρελθόν και το τώρα, την επιστήμη και τον μυστικισμό, και ανταποκρίνομαι στην πρόσφορα της αρωγής με απώτερο σκοπό να έρθει το άτομο σε πλήρη επαφή με μία, φαινομενολογικά Υπαρξιακή, Υπερπροσωπική και βιωματική θεραπεία, η οποία προσεγγίζει ολιστικά τον άνθρωπο καθώς περιλαμβάνει τον νου, το σώμα, το συναίσθημα και το πνεύμα, ως μία ολόκληρη ενότητα. Ο βασικός σκοπός του είναι η αυτό-επίγνωση στο Εδώ και Τώρα, με εστίαση στην λύση του θέματος, έτσι ώστε το άτομο να αυτονομηθεί και να κερδίσει την κατανόηση του εαυτού του.Οι πληροφορίες που θα γνωρίσεις μέσα από τα βιωματικά σεμινάρια και τις ατομικές συνεδρίες, μπορούν να επηρεάσουν θετικά την ζωή σου σε κάθε τομέα. Καθώς θα αρχίσεις έναν κύκλο συνεδρίων, θα βιώσεις ότι δημιουργείς μια εξαιρετικά δυνατή βάση για όλο και περισσότερη πληρότητα και χαρά. Θα σε βοηθήσουν να δεις καλύτερα τον Είναι σου και να προσεγγίζεις τους στόχους σου με ευκολία, δομώντας έτσι μα αυθεντική και γεμάτη νόημα ζωή.who-we-are

Humanology Center

Ολοκληρωμένο Σύστημα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας