Ολοκληρωμένο Σύστημα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

Logo

phone (+30) 693 2767055

Επικοινωνία - Humanology Center

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Humanology Center

Μιχαήλ Καρπαθίου

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ


Η ενέργεια της γενετήσιας ορμής είναι τελικά η μόνη δυνατή για να παράγει ζωή σε βιολογικό επίπεδο και αν στραφεί εσωτερικά, δίνει ζωή στον ανώτερό μας εαυτό. Έτσι, όταν την καλλιεργήσουμε κατάλληλα, μπορεί να δώσει ζωή και θεραπεία, όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε άλλους. 

Αυτό που πρέπει να γίνει καταρχάς κατανοητό είναι ότι η σεξουαλική ενέργεια είναι η Αρχική Ενέργεια, η οποία εμπεριέχει την ουσία της ζωής. Ακόμη και στην αρχαιοελληνική κοσμογονία, ο έρωτας συμβολίζει την ορμή που δημιούργησε το ΠΑΝ, τα πάντα. Ο Έρωτας ήταν η κινητήρια δύναμη που έφερε σε επαφή τη Γαία με το Χάος. Μέσα από την ένωση αυτή δημιουργήθηκε ο Ουρανός, η Ύλη, το Σύμπαν, ο Κόσμος. Ακριβώς ό,τι συνέβη στο μακρόκοσμο,    αντανακλάται και στο μικρόκοσμο.

Ιστορικές Προεκτάσεις

 Αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν, θα διαπιστώσει ότι σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο της αρχαιότητας υπήρχαν διάφορα μυστικιστικά τάγματα, τα οποία είχαν μια γνώση ερμητικά κλειστή και μόνο για λίγους και εκλεκτούς. Αυτή είναι η Σεξουαλική Αλχημεία, μέθοδος πνευματικής αφύπνισης κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Αυτή η μέθοδος, στην Ανατολή και ιδιαίτερα στην Κίνα, παρέμενε προσβάσιμη μόνο για τον αυτοκράτορα και περνούσε από τον πατέρα στον επίλεκτο γιο. Αλλά υπήρξαν ιστορικά και πολλές γυναίκες δασκάλες της σεξουαλικής αλχημείας οι οποίες έμειναν στην ιστορία, καθώς το μονοπάτι αυτό εκφράζει με φυσικότητα τη θηλυκή φύση. Οι παλλακίδες, οι ιερόδουλες, οι μαινάδες, σκοπό είχαν να μυήσουν τον άνδρα στα μυστικά του υπερβατικού ερώτα.

Η τέχνη του αλχημιστικού έρωτα

 Η τέχνη του αλχημιστικού έρωτα εμπεριείχε ένα βασικό στοιχείο για τους άνδρες: Το σταμάτημα της εκσπερμάτισης. Το σταμάτημα όμως της εκσπερμάτισης δεν πρέπει να συγχέεται με το σταμάτημα του οργασμού. Η μέθοδος της σεξουαλικής αλχημείας παρέχει ένα μοναδικό και ανώτερο είδος οργασμού, ο οποίος ονομάζεται οργασμός της κοιλάδας, επαναλαμβάνεται κατά τη διάρκεια της μακράς ερωτικής πράξης και συμβαίνει με τα παράλληλα ανοίγματα των ενεργειακών κέντρων στον άνθρωπο. Ο οργασμός γίνεται ένα ολικό γεγονός και αγκαλιάζει κάθε κύτταρο του σώματος.

Η Ένταση είναι τόσο μεγάλη που οδηγεί σε πνευματική αφύπνιση... Όταν δύο εραστές βρίσκονται σε βαθύ σεξουαλικό οργασμό, λιώνουν ο ένας μέσα στον άλλο. Η γυναίκα δεν είναι πια γυναίκα. Ο άνδρας δεν είναι πια άνδρας... Γίνονται ακριβώς όπως ο κύκλος γιν και γιανγκ. Τώρα, σαν κύκλος, δονούνται μαζί, πάλλονται. Οι καρδιές τους δεν είναι πια χωριστές! Έχουν γίνει μια μελωδία, μια αρμονία! Είναι η ωραιότερη μουσική που υπάρχει. Το ζευγάρι που ασκεί την τέχνη αυτή, θα παρατηρήσει ξεκάθαρα ότι ο ερωτισμός του αυξάνεται τόσο πολύ, που αισθάνεται πώς έχει γίνει επανάσταση! Οι εραστές γίνονται μια γεννήτρια που παράγει τεράστιες ποσότητες ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας. Η ερωτική πράξη θα μπορεί να συμβαίνει πολύ πιο συχνά, με μεγαλύτερη ένταση και τεράστια οφέλη για την υγεία.

Ακόμα όμως κι αν η εκσπερμάτιση συμβεί για τον άνδρα, δεν είναι κάτι απαγορευμένο, εφόσον έχει προηγηθεί η κατάλληλη άσκηση. Γιατί δεν μας ενδιαφέρει το σπέρμα αυτό καθαυτό, αλλά η ενέργεια που αντλούμε σαν ατμό προς τα πάνω, από τα σεξουαλικά κέντρα προς τον εγκέφαλο και τα ζωτικά όργανα. Η διαδικασία συμπληρώνεται με την ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ των εραστών κατά τη διάρκεια του συντροφικού διαλογισμού που ακολουθεί την ερωτική πράξη.

Αυτή η ισχυρότατη απελευθέρωση και ανταλλαγή ζωτικής ενέργειας είναι τα θεμέλια του ανθρώπινου έρωτα και της ανθρώπινης ευτυχίας. Αφυπνίζοντας την ποιότητα αυτή, βιώνεται η δύναμη που υπάρχει πίσω από τη βιολογική και πνευματική εξέλιξη της ανθρωποψυχής – αυτό είναι το λεγόμενο ξύπνημα της Κουνταλίνι.

Η αιτία που οι διδασκαλίες αυτές στο παρελθόν παρέμεναν μυστικές για τόσους αιώνες ήταν ότι η ανθρωπότητα από ψυχολογικής άποψης δεν ήταν έτοιμη να τις δεχθεί και να τις αφομοιώσει. Στις μέρες μας όμως οι καιροί είναι έτοιμοι να δεχθούν την ερωτική πράξη σαν μία φυσιολογική ανθρώπινη λειτουργία. Το παράδοξο είναι ότι ενώ οι διδασκαλίες αυτές είναι ανατολικές, η έκρηξη της αποδοχής έχει έρθει από τη Δύση. Ο Φρόιντ, ο Γιουνγκ, ο Ράιχ έχουν προετοιμάσει το έδαφος κι έχουν βάλει τη βάση για την ανάπτυξη, καθώς η δυτική ψυχολογία έχει φτάσει στο συμπέρασμα ότι η βασική παραφροσύνη του ανθρώπου είναι συνδεδεμένη με το σεξ και τη στάση που κρατά απέναντι του.

Καθώς διανύουμε την εποχή όπου αυξάνεται η ανθρώπινη συνειδητότητα, αυτές οι διδασκαλίες ξαναεμφανίζονται, σαν δέσμες Φώτος, για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα στην ανάπτυξη της συνείδησής της. Ας ελπίσουμε πως ο άνθρωπος θα εκμεταλλευτεί την ισχύ που του παρέχουν αυτές οι μυστηριακές τεχνικές με σύνεση και δίχως ιδιοτέλεια, μια και σε αυτήν τη ζωή είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει σε αυτό τον πλανήτη.

Τι είναι η σεξουαλική αλχημεία

Η σεξουαλική αλχημεία είναι ένα σύστημα που βασίζεται τόσο σε αρχαίες προσεγγίσεις πάνω στο θέμα αυτό, όσο και σε νέα δεδομένα (μεθόδους και τεχνικές), που προκύπτουν από την εξέλιξη του ανθρώπου. Το σεξουαλικό σύστημα είναι ένα συνθετικό πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης. Είναι ένα κράμα τεχνικών από αρχαίες παραδόσεις του Ταοισμού, του Ταντρισμού και του Βουδιστικού Ζεν και της Ταντρικης προσέγγισης όπως αυτή εδραιώθηκε στον δυτικό μυστικισμό. Παράλληλα, έχει εμπλουτιστεί με πρωτότυπες τεχνικές πάνω στο πεδίο αυτό, προερχόμενες από τις ανακαλύψεις του Βίλχελμ Ράιχ και της σωματικής ψυχοθεραπείας, της Συστημικής αναπαράστασης, του Ε.F.T και του E.M.D.R, και με βιωματικές τεχνικές επίγνωσης βασισμένες στην Κβαντική Φυσική.

Μέσα από τις παραδόσεις έχουν επιλεγεί -μετά από σχεδόν 30 χρόνια πρακτικής εφαρμογής- οι ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες τεχνικές για την πνευματική ανάπτυξη, οι οποίες  επεκτείνονται πέρα από τυπολατρίες και δοξασίες, που έχουν στοιχειώσει τον κόσμο της πνευματικότητας εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Οι τεχνικές έχουν εμπλουτιστεί και προσαρμοστεί στον άνθρωπο του σήμερα, με σεβασμό στην παράδοση, στοχεύοντας όμως στην ουσία τους και μόνο.

Στόχοι και οφέλη της εκπαίδευσης

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει μελλοντικούς θεραπευτές στην καλλιέργεια της σεξουαλικής τους ενέργειας, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ζεύγους, έτσι ώστε να είναι σε θέση να μεταφέρουν τη γνώση αυτή στο έπακρο.

Η εκπαίδευση αυτή απευθύνεται αρχικά σε άτομα που θέλουν να προσεγγίσουν τη γνώση αυτή για καθαρά προσωπικά τους οφέλη, και σε επόμενο στάδιο σε θεραπευτές οι οποίοι θέλουν να εκπαιδευτούν σε αυτή τη μέθοδο της υπαρξιακής και υπερπροσωπικής ανάπτυξης, με σκοπό να εμπλουτίσουν τη θεραπευτική τους εργασία.

Τα οφέλη της εκπαίδευσης αυτής είναι ότι μέσα από τη διαδικασία της αλχημηστικής καλλιέργειας της σεξουαλικής σας ενέργειας, θα αποκτήσετε ένα εργαλείο, το οποίο μπορεί να αλλάξει θετικά τη ζωή σας σε κάθε τομέα της - στην υγεία, στις σχέσεις, την αυτοπεποίθησή σας, την ευτυχία σας κλπ. Η δυναμική που θα παράσχει η καλλιέργειά της, μέσα από τις κατάλληλες και ασφαλείς τεχνικές, θα σας κάνει να βιώσετε ξεκάθαρα τον λόγο που αυτή η γνώση για χιλιάδες χρόνια ήταν μόνο για τους λίγους και εκλεκτούς. Θα κατανοήσετε ότι η πνευματικότητα και οι οργασμικές εμπειρίες, που θα εκπαιδευτείτε να έχετε, μπορούν να συνυπάρξουν. Το πρόγραμμα αυτό δεν βασίζεται στην αυτογνωσία, αλλά στο να ξαναθυμηθείς αυτό που είσαι, να είσαι ο εαυτός σου.

Το πρόγραμμα αυτών των σεμιναρίων έχει σκοπό να εκπαιδεύσει αλλά και να μεταμορφώσει σε βάθος.

Ο ασκούμενος θα κατανοήσει τον τρόπο που σχετίζεται και αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του, θα εξισορροπήσει το ενεργειακό του σύστημα, θα μετασχηματίσει τα αρνητικά του συναισθήματα σε θετικά, θα καθαρίσει τα ψυχοσωματικά του μπλοκαρίσματα και θα εξαγνίσει τα σωματικά του όργανα. Έτσι, όταν θα αρχίσει η αφύπνιση της Κουνταλίνι του (της πνευματικής του ενέργειας), αυτό να συμβεί με φυσικότητα δίχως παρενέργειες. Παράλληλα θα αυξήσει τη σεξουαλική του δύναμη. Θα μάθει να χρησιμοποιεί τις οργασμικές εμπειρίες κατά την ερωτική πράξη, για να θεραπεύσει τα σωματικά του όργανα και οποιεσδήποτε ψυχολογικές διαταραχές και να ενδυναμώνει τη συγκέντρωση της σκέψης του. Τέλος, θα μυηθεί στα μυστικά της υλοποίησης των στόχων με χρήση των ιερών συμβόλων και ήχων, κατακτώντας παράλληλα τη σιωπή του νου.

Το πρόγραμμα αυτό δεν εμπεριέχει σωματική επαφή και

απευθύνεται τόσο σε άτομα όσο και σε ζευγάρια.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απαρτίζεται από 3 επίπεδα:

1ο επίπεδο

Στο 1ο επίπεδο του προγράμματος θα κατανοήσουμε το ενεργειακό σύστημα του ανθρώπου και τις βασικές δομές προσωπικότητάς του. Θα μυηθούμε στα μυστικά του διαλογισμού, στην εξισορρόπηση των μεσημβρινών και των ενεργειακών του κέντρων και θα συνθέσουμε ένα κύκλωμα, στο οποίο θα μπορεί να κινηθεί μέσα η ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΗ. Με ψυχοσωματικές ασκήσεις  θα αφυπνίσουμε τους 14 μεσημβρινούς που σαν ποτάμια διατρέχουν το ανθρώπινο σώμα και θα αρχίσει ο πρώτος κύκλος μετασχηματισμού των συναισθημάτων.

Στην συνεχεία θα αφυπνίσουμε το κέντρο ΧΑΡΑ, το κέντρο της ύπαρξης μας, τον πυρήνα του Είναι μας, με απώτερο σκοπό την γείωση και την αφύπνιση αυτού για τη δόμηση ενός ισχυρού κυκλώματος. Έτσι λοιπόν, θα ανοίξουμε τους λεωφόρους για να κινηθεί μέσα τους με ασφάλεια η αφυπνισμένη ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΗ η οποία στα τελικά στάδια της εκπαίδευσης -δια μέσου της ερωτικής επαφής-  μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις η ενεργεία στο σώμα να αυξηθεί ως και δέκα χιλιάδες φορές.

Οφέλη του 1ου επιπέδου

1) Οι μεσημβρινοί, οι οποίοι είναι η βάση την κινέζικης Ιατρικής, θα εξαγνιστούν, ώστε να  προσεγγιστεί μία ζωή γεμάτη ενεργεία, ζωντάνια και υγεία.

2) Μέσα από το άνοιγμα των μεσημβρινών ο ασκούμενος θα δημιουργήσει μία εξαιρετικά δυνατή βάση ώστε να αρχίσει να εξαγνίζει τα βασικά του συναισθήματα. Αυτό θα του προσφέρει μια αίσθηση συναισθηματικής ισορροπίας, καθαρότητας σκέψης και «κεντράρισμα» στο τώρα.

3) Επαφή με το κέντρο ΧΑΡΑ που αντιπροσωπεύει τον ακρογωνιαίο λίθο ολόκληρης της ιαπωνικής κουλτούρας. Από την χειρομάλαξη, τις πολεμικές τέχνες, την κηπουρική και από το πώς τα πάντα μπορούν να γίνουν διαλογισμός φτάνει να ενεργείς συνδεδεμένος με το κέντρο σου που συνδέεται με το συλλογικό ασυνείδητο. Αυτό το κέντρο θα γίνει η βάση ολόκληρης της διαδρομής μας, διότι αυτό το όποιο έχει αποδείξει η ιστορία είναι ότι κέντρο ΧΑΡΑ αποτελεί το καλύτερο μέσο για πνευματική ολοκλήρωση, καθώς  μέσα του εξισορροπούνε οι ενέργειες του ουρανού και της γης στο τώρα, και έτσι ο αναζητητής παραμένει με τα ποδιά ριζωμένα στη γη και το κεφάλι του στον ουρανό.

2ο επίπεδο

«Το 2ο επίπεδο είναι στην ουσία μια επιπλέον

εξέλιξη των γνώσεων και των τεχνικών του πρώτου»

Σε αυτό το επίπεδο στοχεύουμε στη γείωση και στη μεταμόρφωση των ενεργειών οι οποίες ορίζονται ως δυσαρμονικές. Για τον λόγο αυτό θα χρησιμοποιήσουμε τη μεταμορφωτική δύναμη της γης. Στη συνέχεια θα δεχθούμε την ενέργεια των συναισθημάτων πίσω, αφού πρώτα η γη με τις συχνότητες της τα έχει εξαγνίσει. Τα πλεονεκτήματα του επιπέδου αυτού είναι ότι μας διδάσκει να μην εκτονώνουμε την ενέργεια μέσα από υστερικές εκρήξεις συναισθημάτων άλλα να την χρησιμοποιούμε μεταμορφώνοντας το φαρμάκι σε φάρμακο. Δηλαδή, όσο περισσότερο θυμό έχουμε τόσο περισσότερη συμπόνια μπορούμε να παράγουμε, όσο περισσότερο φόβο τόσο περισσότερη δύναμη, όσο περισσότερη θλίψη τόσο περισσότερη αισιοδοξία κοκ. Στο επίπεδο αυτό οι γέφυρες που συνδέουν τα σωματικά όργανα, τα τσάκρα, τα ενεργειακά σώματα, τους ήχους και τα χρώματα αποτελούν μια μελωδία με αρμονικούς διαλόγους όπου μαέστρος είναι ο ανθρώπινος νους.

Οφέλη του 2ου επιπέδου

1) Θα ισοζυγιάσουμε τα συναισθήματά μας και θα «αλχημίσουμε» δίχως να τα απορρίψουμε. Θα μάθουμε να μετασχηματίζουμε τα συναισθήματα μέσα από μυστικές διαλογιστικές πρακτικές, οι οποίες θα ανοίξουν τις λεωφόρους στις οποίες θα κινηθεί ελεύθερα η ενέργεια. Αυτό θα συμβαίνει όλο και πιο πολύ καθώς θα εξαγνίζονται οι μεσημβρινοί, τα σωματικά όργανα, τα τσάκρα, και τα ενεργειακά σώματα.

2) Θα ενισχυθεί η «ενεργειοχωρητικότητα» του ασκουμένου, και θα βιώσει βαθύτερη γειώση. 

3) Θα μάθει να θεραπεύει τραυματικά γεγονότα σε νου, σώμα και ψυχή. 

4) Θα αποκτήσει επαφή με το σώμα του και με τα διάφορα συναισθήματα τα όποια φωλιάζουν μέσα σε ανάλογα όργανα, γνωρίζοντας κάθε στιγμή τι ακριβώς έχει να του πει το σώμα του, σε αλληλεπίδραση με τη ζωή του. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί μια δυνατή και ασφαλής βάση για να κινηθούμε στο επόμενο στάδιο, καθώς θα έχει αυξηθεί η δυναμική του κέντρου ΧΑΡΑ.

3ο επίπεδο

«Στο 3ο επίπεδο θα εργαστούμε με την αφύπνιση

της σεξουαλικής ενέργειας (κουνταλίνι)»

Στο 3ο επίπεδο θα εργαστούμε με την αφύπνιση της σεξουαλικής ενέργειας (κουνταλίνι). Θα δοθούν ασκήσεις σε ατομικό επίπεδο, για άνδρες και γυναίκες, που θα εξασφαλίσουν μια εξαιρετικά δυνατή βάση για υγεία σε νου, σώμα και ψυχή. Στη συνέχεια θα διδαχθούν τεχνικές για ζευγάρια με σκοπό να αλλάξουν θετικά κάθε πτυχή της ζωής του ασκούμενου, με κινητήρια δύναμη την οργασμική ποιότητα. Εν μέσω των οργασμικών ενεργειών, ο μαθητής θα μάθει να θεραπεύει τόσο αυτόν όσο και τη σύντροφό του. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στο ζεύγος, να βιώσει τη δυναμική που έχει η σχέση τους στο έπακρο και να μεταμορφωθεί η ερωτική τους ζωή σε διαλογισμό, αγάπη, ελευθερία.

Οφέλη του 3ου επιπέδου

1) Ο μαθητής θα εργαστεί πάνω στη αφύπνιση των τσάκρα και των επιπέδων που διέπουν το σώμα κατά Ράιχ, μέσα από ψυχοσωματικές ασκήσεις. Αυτό θα του προσφέρει την ισχυρότερη βάση για να βιώσει τη δυναμική του οργασμού και να κινείται στο ανώτατο επίπεδο των δυνατοτήτων του.

2) Θα μυηθεί στη μυστική τεχνική της σύζευξης ουρανού και γης για την αποφυγή κάθε παρενέργειας στη διαδικασία αφύπνισης της ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ.

3) Θα μάθει τεχνικές οι οποίες έχουν σκοπό να διατηρήσουν τη σεξουαλική υγεία σε άνδρες και σε γυναίκες, και να αυξήσουν στο έπακρο τη σεξουαλική δυναμική τους. Αυτές αποτελούν ένα άριστο μηχανισμό πρόληψης σεξουαλικών προβλημάτων και ασθενειών που σχετίζονται με τα σεξουαλικά όργανα και γενικότερα με την ψυχοσωματική υγεία του ασκουμένου.

4) Θα μάθει να ενισχύει τη σεξουαλική του ενέργεια και να την μεταμορφώνει σε σωματική συναισθηματική ή νοητική.

5) Με τις ασκήσεις θα δημιουργήσει τη δυναμική να βιώσει ξεκάθαρα τη σεξουαλική ενέργεια να ποτίζει τον εγκέφαλό του καθώς θα αφυπνίζει τις πλευρές αυτού που βρίσκονται σε λήθαργο.

6) Θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση καθώς θα αισθάνεται ότι στο επίπεδο του ενεργειακού δυναμικού του έχει γίνει επανάσταση.

7) Θα μάθει τεχνικές οι οποίες θα του δώσουν τη δυνατότητα να θεραπεύσει ψυχοσωματικά μπλοκαρίσματα τόσο σε αυτόν όσο και στη σύντροφό του. Τεχνικές για την επίτευξη στόχων δια μέσου της ισχυρότατης ενέργειας που παράγεται κατά την ερωτική επαφή.

Αυτός που θα εκπαιδευτεί στη μέθοδο της Σεξουαλικής αλχημείας, θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τις βασικές αρχές της σε ατομικές συνεδρίες ή/και σε θεραπεία ζεύγους. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσει τους ασκούμενους να έχουν μια καλύτερη και πιο γεμάτη ερωτική ζωή, με γνώμονα τη χαρά, την υγεία, τη θεραπεία και την πνευματική ανάπτυξη. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του συστήματος είναι, ότι είναι τόσο ασφαλές και μεθοδικό όσο το ανέβασμα σε μια σκάλα.

Ανεβαίνετε τόσο ψηλά όσο μπορείτε να διατηρήσετε την ισορροπία σας.

Humanology Center

Ολοκληρωμένο Σύστημα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας